"Hari ini dalam cerita satu sejarah di mana kita bisa bersama-sama untuk mengeratkan lagi silaturahmi yang telah ada. Dengan adanya usaha sama ini, insya Allah Ta'ala di masa hadapan orang-orang Malaysia, orang-orang Indonesia bisa akrab seperti sedia kala di masa dulu," ucap Jumaat.
Dia pun berharap kerja sama tersebut dapat terus berkembang sehingga tidak hanya memberikan manfaat bisnis, tetapi juga memperkuat hubungan Indonesia dan Malaysia.
"Bukan hanya untuk secara bisnis, tapi ini adalah satu kata orang menyambung silaturahmi yang telah lama terputus di antara nama Malaysia dan Indonesia. Tapi dengan adanya usaha sama ini, insyaallah kita boleh bersama, bersatu dan maju seterusnya menjayakan usaha ini, insyaallah," katanya.
(Rahmat Fiansyah)